Alexander Sundqvist

27 år, matkreatör, Umeå

"Jag ser inte matlagning som ett jobb, utan

som en livsstil"

Tidigare erfarenheter

  • Chef de partie, Bryggargatan, Piteå
  • Chef de partie, Järnspisen, Piteå
  • Praktik på tvåstjärniga Chez Dominique, Helsingfors
  • Kökschef, Hotell Silverhatten, Kraja och Silver Lodge, Arjeplog
  • Praktik, enstjärniga Gastrologik, Stockholm
  • Huvudansvarig gästkock på Swedish Lapplands årliga middag, Luleå
  • Eventansvarig kock, Hotell Laponia
  • Chef de partie, Krakas Krog på Gotland
  • Arbete i butik och matstudio, Duå, Umeå
  • Kökschef, Clarion Collection Hotel Arvidsjaur.
  • Studerat mat och vin, 7,5 hp, Umeå universitet
  • Startade företaget Innovativ gastronomi av Alexander Sundqvist.

 

Jag är en matkreatör med rötterna i Norrbotten som brinner för att skapa minnesvärda matupplevelser. Ända sedan jag var liten har matlagning och bakning varit ett stort intresse. Under de senare tonåren utvecklades mitt intresse till en vilja att jobba professionellt med mat. Efter att jag avslutat mina studier på naturvetenskapliga programmet i Boden ansökte jag till en kockutbildning i Piteå. Utbildningen öppnade nya dörrar som gav mig möjlighet att jobba runt om i Sverige och internationellt. Summan av mina olika arbetsplatser genom åren har gett mig en stabil bas att stå på och en trygghet i mina kunskaper. Fotografering har varit ett parallellt intresse som har blivit en naturlig del i min vardag med matlagning. Jag ser inte matlagning som ett jobb, utan som en livsstil.